Theo Lamers Nederlands kampioen.

Goud en zilver voor de luchtpistoolschutters van SV Strijdlust.

Zaterdag 18 september werden in Emmeloord op de banen van SV de Korrel de Nederlandse kampioenschappen Luchtwapens opgelegd verschoten. De luchtgeweerschutters Theo Martens en Albert Leijser doen op zaterdag 25 september namens S.V. Strijdlust hier ook aan mee.

Op de eerste zaterdag waren het de luchtpistoolschutters aan de beurt. Ondanks de Corona waren er een respectabel aantal schutters aan de start. Voor SV Strijdlust Chris de Graaf en Theo Lamers. Na de serie’s gaan de eerste 8 door naar de finale. Chris de Graaf met 388 als eerste en Theo Lamers schoot een matige serie van 379, goed voor een zesde plek. In de finale begint iedereen weer op nul. Na tien schoten ging Chris aan de leiding en Theo volgde op een vierde plaats. Daarna valt er na elke 2 schoten 1 schutter af. Na 22 schoten ging Theo aan de leiding en Chris stond tweede, het verschil tussen beide teamgenoten maar 0,5 punt, in het voordeel van Theo. Dit hadden we al eens eerder meegemaakt op het NK van 2019. Na de 2 laatste schoten was het verschil opgelopen naar 2.8 punten in het voordeel van Theo en daarmee was de vijfde titel een feit, na titels in 2015, 2017,2018 en 2019. Derde werd Donald Heertje van SV Toxotes uit wassenaar

De zomer van 2021 is voorbij en na een corona periode van anderhalf jaar geen schietsport start bij schietvereniging s.v. Strijdlust het seizoen weer langzaam op.

Iedere vrijdagavond is er een clubavond, men kan dan trainen en de onderlinge competitie schieten.

Op de even weken is er op de dinsdagavond vanaf 19.30 uur trainen voor de jeugd en senioren.

De onderlinge competitie is 3 september gestart.

De onderlinge competitie is een opzet voor alle leden zowel voor de junioren als de senioren die in poules worden ingedeeld en over een periode van 26 weken onderling de strijd met elkaar aangaan wie wordt de beste schutter van de vereniging in zijn poule.

LIGA, TCG luchtgeweer competitie

Als organiserende vereniging van de TCG (liga)competitie zijn we na overleg met de andere verenigingen i.v.m. de coronaregels gestart met de planning van de poule indeling.

Dit is een competitie met verenigingen uit de regio. De deelnemende verenigingen zijn:

s.v. de Berkelschutters uit Borculo, s.v. Ulto uit Megchelen, s.v. op de Korrel uit Bemmel,

s.v. sint Hubertus uit Breedenbroek, s.v. het Gouden Oog uit Harreveld, s.v. Kotten uit Winterswijk,

s.v Strijdlust uit Huissen en s.v. de Valk uit Elspeet.

Er wordt een uit en een thuiswedstrijd geschoten. Iedere wedstrijd bestaat uit vijf deelnemers per vereniging die het tegen elkaar opnemen. De deelnemers worden op het hoogst gemiddelde ingedeeld zodat altijd de beste schutters tegenover elkaar staan. Per deelnemer word er in totaal     40 x geschoten. De telling is per 10 schoten oftewel 10 kaarten.

Het open Grand-Prix toernooi wordt gehouden van woensdag 10 november t/m zaterdag 13 november 2021.

De grand prix is voor alle schietvereniging van Nederland. Er wordt met luchtgeweren en luchtpistool geschoten in de discipline staand en opgelegd.

De bedrijfscompetitie;

De bedrijfscompetitie gaat dit jaar 2021 i.v.m. corona niet door. Na overleg met een aantal personen die hieraan deelnemen is het niet verantwoord om dit te doen. We gaan ervan uit dat in het jaargang 2022 dit wel weer mogelijk is en we er gezamenlijk weer een onvergetelijke competitie van maken.

Namens het bestuur wensen we eenieder een sportief en gezond 2021-2022 toe.